Ikke kategoriseret — 6. januar 2018 kl. 12:00

Stormøde i NH om fremtiden

Nordsjælland Håndbold er presset på økonomien og indkalder til stormøde onsdag den 10. januar 2018 kl. 17.00 – 18.30 i FrederiksborgCentret.

Kort fortalt handler det konkret om, hvad vi (vi = alle interessenter til NH) ønsker med NH fremadrettet. Hvis vi vil projektet NH, er der behov for konkret opbakning også økonomisk, da NH ellers ender med at leve en “elevatortilværelse”, der ikke er til gavn for hverken moderklubber (f.eks. Hillerød Håndbold Klub), sponsorer, spillere osv.

Der er opstillet nogle nye kapitalkrav fra Dansk Håndbold Forbund som medfører, at egenkapitalen skal udgøre et ift. spillerbudgettet. Såfremt det ikke er tilfældet, bliver der nedlagt forbud mod at indgå kontrakter for den kommende sæson. Kravet har allerede ramt flere klubber i Ligaen. Egenkapital kan kort sagt skaffes på 2 måder; enten ved, at der skabes overskud på den løbende drift, som kan overføres til egenkapital eller i form af tilført egenkapital f.eks. anparter eller lignende (der er information på vores hjemmeside om, hvordan man kan hjælpe med at styrke egenkapitalen i NH ved at købe B-anparter).

NH har et af de mindste budgetter i Ligaen, hvilket betyder, at det er svært at fastholde og tiltrække spillere, hvis man ønsker at være med, hvor det er sjovest (i den bedste halvdel af Ligaen). Driften i NH er i indeværende sæson udfordret, da det ikke er lykkedes at finde tilstrækkeligt med sponsorer og ej heller en hovedsponsor. Derfor vil der ikke blive tillagt egenkapitalen yderligere midler fra driften af NH fra den indeværende sæson. Stormødet på onsdag handler derfor om:

• Præsentation af sportslige vision for NH, herunder sikre opbakning fra interessenter til visionen
  • Forudsætningsvist, at der er støtte til NH projektet og visionen; sikre økonomisk fundament og opbakning for driften og egenkapitalen på langt, men specielt kort sigt – der skal skaffes sponsormidler og egenkapital nu!

Bestyrelsen i Hillerød Håndbold Klub ønsker ikke at gøre tingene halvt. Enten går vi ”all in” eller også trækker vi os. I relation til NH, er der pt. er et rigtig godt sportsligt udg. pkt. med nogle fornemme resultater på trods af de få midler og materiale, der er til rådighed. Vi i HHK’s bestyrelse mener, at NH fortjener en reel chance til gavn for vores region og ikke mindst HHK. Hvis vi i HHK vil være med på det absolut højeste niveau, er NH vejen som bestyrelsen ser det. Vi har svært ved selv at løfte den store opgave det er at drive et 1 division eller et Liga hold specielt hvis vi samtidigt også skal løfte vores sportslige ambition på pige- og damesiden (som pt. ikke er en del af NH).

Det kræver både en professionel organisation og ikke mindst et stort økonomisk råderum, hvis der skal spilles i 1 division eller Liga. Det er bestyrelsen i HHK overbevist om bedst løftes i fællesskab. Derfor ønsker bestyrelsen i HHK IKKE, at vi trækker os fra NH –tværtimod! Vi står med en god mulighed for at præge udviklingen af NH ikke mindst med den forestående multiarena i Hillerød. Derfor vil vores ungdoms- og seniorspillere have noget at se op til og stræbe efter og som ekstra bonus kan vi også tilbyde håndbold på allerhøjeste niveau og vise nogle af vores danske (og udenlandske) stjerner frem live i vores by.

Bestyrelsen i Hillerød Håndbold Klub, kan derfor kun opfordre til, at medlemmer og interessenter til HHK og NH møder op på onsdag for at udvise støtte til NH og dermed også HHK.”

Se indkaldelsen fra NH her

På bestyrelsens vegne.